Maha Shivartri celebration for Yoga aspirants and friends!

Σημαίνει την πιό σκοτεινή νύχτα του χρόνου,την πιό σκοτεινή νύχτα της ψυχής. Είναι η νύχτα του Σίβα.
Για αυτό η νύχτα αυτή είναι αφιερωμένη στον Κύριο Σίβα,δηλαδή στην υπέρτατη συνειδητότητα που διαλύει το σκότος και φέρνει την φώτιση.
Εορτάζεται τη νύχτα αυτή ο γάμος του Σίβα με την Παρβάτι που εκπροσωπεί την δημιουργική ενέργεια του θεικού στοιχείου.Ο Σίβα μαζί με την Πάρβατι κατοικούν στο όρος Καιλάς στην κορυφή των Ιμαλαίων μετά την ολοκλήρωση της Δημιουργίας.
Παραδοσιακά το Σιβαράτρι εορτάζεται με αυστηρή νηστεία και Χάβαν(τελετουργική φωτιά).
Την νύχτα ακολουθεί αγρυπνία ενώ απαγγέλεται το Μάντρα “Om Nama Shivaya” χωρίς διακοπή.Παράλληλα προσφέρονται φύλλα Δάφνης τα οποία θεωρούνται ιερά καθώς επίσης γάλα,ροδόνερο,μέλι κλπ στο Σίβα Λίνγκαμ.
Shiva-Parvati
Πιστεύεται ότι αυτός που απαγγέλει το Μάντρα με πλήρη αφοσίωση κατά την διάρκεια του Σιβαράτρι απελευθερώνεται από τα δεσμά της γέννησης και του θανάτου.
Οι δύο μεγάλες δυνάμεις που ταλαιπωρούν το ανθρώπινο είδος είναι από τη μιά τα πάθη και από την άλλη η ανικανότητα για δράση, η αποχαύνωση.Τη νύχτα του Σιβαράτρι επιδιώκουμε την απαλλαγή από αυτά τα στοιχεία που εμποδίζουν την ανθρώπινη εξέλιξη και μας κρατούν σκλαβωμένους στα δεσμά της Μάγια,της ψευδαίσθησης και της άγνοιας του ποιοί πραγματικά είμαστε.shiv-parvati
Κατά την διάρκεια του Σιβαράτρι δίνονται μυήσεις στο πνευματικό μονοπάτι καθώς είναι μιά πολύ ευοίωνη μέρα.
Το 2016 το Σιβαράτρι θα εορτασθεί στις 9 Μαρτίου.


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.