Διαχείρηση Θυμού

Ο θυμός είναι ένα συναίσθημα που πολλές φορές μας βγάζει από μιά κατάσταση ηρεμίας, νοητικής διαύγειας και ορθής κρίσης,στοιχεία τα οποία είναι απαραίτητα τόσο για την ψυχική μας υγεία όσο και στο να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις γιά τη  Ζωή μας πράγμα το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό όπως όλοι αντιλαμβανόμαστε.Anger

Θα προσπαθήσω να αναφέρω κάποια τρύκ θα έλεγα για να μπορέσουμε όταν βρεθούμε σε τέτοια κατάσταση να διαχειρισθούμε αυτό το ολέθριο συναίσθημα με τα τόσα αρνητικά επακόλουθα και για μας αλλά και για όσους βρεθούν δίπλα μας την άτυχη στιγμή.

Κατ’ αρχάς δεν ωφελεί να καταπιέσουμε το συναίσθημα του θυμού και να προσποιηθούμε ότι είμαστε ήρεμοι γιατί αυτό δεν είναι καλό γιά τον οργανισμό μας που έχει συσωρεύσει όλη αυτή την ενέργεια και την οποία πρέπει με κάποιο τρόπο να την εκφράσει.

Υπάρχουν  όμως τρόποι να παρακάμψουμε την αρνητική  μας αντίδραση η οποία σίγουρα θα επιδεινώσει το πρόβλημα και να διαχειρισθούμε τα συναισθήματα μας  με επικοδομητικό τρόπο.

1.Είναι σημαντικό να συγκρατήσουμε την αντιδρασή μας έως  ότου περάσουν τα πρώτα λεπτά. Όπως έλεγαν και οι σοφοί μας πρόγονοι : Μην πράττεις όταν είσαι θυμωμένος….Σίγουρα τα λόγια μας και οι πράξεις μας δεν θα είναι τα πρέποντα.

2.Μπορούμε να βρούμε μια δραστηριότητα που μας εκφράζει και μας ικανοποιεί κατά προτίμηση που έχει σωματική προσπάθεια και να ασχοληθούμε με αυτήν.

3.Αργότερα σε ηρεμία θα βρούμε σίγουρα μιά λύση που θα ωφελήσει και εμάς και το άλλο άτομο. Θα βοηθήσει πολύ να φαντασθούμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου ώστε να έχουμε μια σφαιρική αντίληψη των πραγμάτων.

4.Επίσης το να ασκούμαστε τακτικά στη Γιόγκα θα μας δώσει μιά ισορροπία στο νευρικό μας σύστημα και επι πλέον ενέργεια που θα μας βοηθήσει να ξεπερνάμε τα καθημερινά μας προβλήματα και τα μικρά και τα μεγάλα.

5.Μιά στάση μη ταύτισης με τις καταστάσεις που καθημερινά αλλάζουν γιατί τίποτα δεν είναι μόνιμο μας βοηθά να διατηρούμε πιό εύκολα την νοητική μας ηρεμία και ισορροπία.!

 

 

 


Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.