Rajastan

Rajastan

ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΙΝΔΙΑ
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014
ΡΑΤΖΑΣΤΑΝ
Η ΓΗ ΤΩΝ ΜΥΘΙΚΩΝ ΒΑΣΙΛΕΩΝ και ΜΑΧΑΡΑΓΙΑΔΩΝ

Το Ρατζαστάν  είναι ένας τόπος όπου κάποιος μέσα από τα   παλάτια  και τα  φρούρια του παρελθόντος, που είναι όλα μίας εξέχουσας τέχνης και αρχιτεκτονικής, νιώθει το μεγαλείο των παλαιών καιρών της Ινδικής χώρας.
Τοπία με γαλήνιες λίμνες με τα παλάτια να καθρεπτίζονται στα νερά τους,  ανέγγιχτα από το χρόνο και απομακρυσμένα μαγευτικά  χωριά, με την πλούσια πολιτιστική τους κληρονομιά, τα έθιμα και τα τοπικά φεστιβάλ της αγροτικής περιοχής του Ρατζαστάν.
Ανακαλύψτε  την μαγεία, το μυστήριο, και την γοητεία της «γης των αρχαίων βσιλιάδων πολεμιστών»

ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ
1η μέρα:  Άφιξη Δελχί -Άγκρα, με επίσκεψη στο Ταζ Μαχάλ, και   άλλα ιστορικά μνημεία.
Επίσκεψη στο Φρατεπούρ Σικρι και Σικάντρα.

2η μέρα: Επίσκεψη στην Τζαιπούρ. Η  ροζ πόλη της Τζαιπούρ είναι γεμάτη ιστορικά μνημεία, παλάτια και πολύχρωμα Bazaars.Επίσκεψη στο φρούριο Αμπέρ και το Τζαντάρ μαντάρ το αστρονομικό παρατηρητήριο. Δυνατότητα για περίπατο με ελέφαντες και άλλες τοπικές εκδρομές σε κήπους, πάρκα και λίμνες με τα πόδια η ποδήλατα.

3η μέρα:Συνέχεια στην περίφημη Udaipur:πόλη των Λιμνών και των θαυμαστών κτισμάτων.

7η μέρα: Πούσκαρ, η ιερή πόλη ξακουστή  για το εμπορικό της πανηγύρι και  το φεστιβάλ που διοργανώνεται εκεί..

10η μέρα: Μετάβαση στην πόλη Τζοντπούρ:  Η μεγαλύτερη πόλη του Ρατζαστάν μετά την πρωτεύουσα περιτοιχισμένη από τοίχο 10χιλ.με 8 πύλες. Πολλά παλάτια, φρούρια και ναοί. Εκδρομή στη λίμνη Balsamad και τους κήπους Mandore.Συμμετοχή στα τοπικά σαφάρις στα γύρω χωριά όπου κατοικούν οι φυλές μπισμόι στις φάρμες τους, στο χωριό των κεραμοποιών, στο χωριό των βοσκών καθώς και  για παρατήρηση της άγριας αντιλόπης και του μπλέ ταύρου. Επίσης  υπάρχουν  παγώνια  και άλλα τροπικά πτηνά.

13η μέρα: Τζαισάλμερ: Η χρυσή πόλη(λόγω του χρώματος της),  χτισμένη στην κορυφή ενός λόφου ανάμεσα στην έρημο.   Επίσκεψη του τοπικού φρουρίου και της  πόλης. Δυνατότητα για βόλτα με καμήλες στο ηλιοβασίλεμα, με  μουσική και παραδοσιακό φαγητό. Κοντινή εκδρομή σε πάρκα γύρω από την πόλη. Σπίτια από τον 12ο-15ο αιώνα ολοσκάλιστα πραγματικά μουσεία τέχνης, με εξωτικά λουλούδια να κρέμονται στα περίτεχνα μπαλκόνια τους. Νοτιοδυτικά βρίσκεται το εθνικό πάρκο της ερήμου με γαζέλες, αετούς και άλλα εξωτικά πετούμενα του ουρανού.

14η μέρα:Μπικάνερ, η γεμάτη χρώματα πόλη που είναι γνωστή για τα αλμυρά σνακς και τα κομψοτεχνήματα. Βρίσκεται στη βόρεια κορυφή του περίφημου τριγώνου των θαυμαστών πόλεων της ερήμου. Χρονολογείται από το 1488 περίπου και από εκεί περνούσε ο δρόμος των αρχαίων καραβανιών κάνοντας την πόλη να ανθίσει σαν ξακουστό εμπορικό κέντρο εκείνων των καιρών. Τα παλάτια, φρούρια και ναοί της πόλης είναι χτισμένα με κόκκινη και κίτρινη πέτρα από την άμμο της ερήμου. Βόλτα με καμήλες. Εδώ διοργανώνεται  το Φεστιβάλ της καμήλας κάθε Ιανουάριο.
15η μέρα: Επίσκεψη στην ειδυλλιακή πόλη της Ματούρα, γενέτειρας του Αβατάρ Κρίσνα.
16η μέρα: επιστροφή στο Δελχί περιήγηση και αναχώρηση για Ελλάδα.
Η σειρά των επισκέψεων στις πόλεις μπορεί να αλλάξει ανάλογα τις αποστάσεις ματαξύ τους
Τιμή: 1000 ευρώ.
Τελική τιμή θα διαμορφωθεί με τις συμμετοχές
Δηλώσεις  έως και 20/09/2014
τηλ: 6932108189(all day)
Στην τιμή περιλαμβάνονται: αεροπορικά εισιτήρια, δίκλινα δωμάτια με πρωινό, μεταφορές  με πούλμαν.
Σε ορισμένα ξενοδοχεία προσφέρονται ποδήλατα   για να επισκεφθεί κάποιος τα τοπικά χωριά και την αγορά τους.

Σεμινάρια Γιόγκα και Αγιουρβεδικές θεραπείες κατόπιν ενδιαφέροντος με πρόσθηκη των ανάλογων ημερών


Μια σκέψη σχετικά μέ το “Rajastan

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.